Innovatív és fenntartható logisztikai megoldások terítéken – Intermodalitás és elektromobilitás konferencia Debrecenben

Innovatív és fenntartható logisztikai megoldások terítéken – Intermodalitás és elektromobilitás konferencia Debrecenben
Innovatív, alternatív és fenntartható logisztikai megoldások álltak az Intermodalitás és elektromobilitás szakami konferencia fókuszában, mely tavasszal zajlott Debrecenben a Krones Hungary Kft., a Trans-Sped, a PWC Magyarország és a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésében.

A debreceni régió piaci szereplői fogtak össze annak érdekében, hogy megvitassák az aktuális trendeket és kihívásokat, a fenntarthatóság legújabb irányait, valamint az ellátási lánc szereplőinek lehetőségeit ökológiai lábnyomuk csökkentésében. 

A konferencián az előadásokból és kerekasztal-beszélgetésekből kiderült, milyen fejlődési potenciál rejlik az intermodális fuvarozásban, milyen lehetőségeket nyújt az intermodális szállítási forma, valamint miként tör magának egyre nagyobb utat az elektormobilitás a logisztikai szektorban is. 

 

Intermodalitás kerekasztal-beszélgetés

A témák között terítékre került a debreceni régió intermodális infrastruktúrájának aktuális helyzete, a piaci szereplők közötti együttműködési lehetőségek, valamint az előttük álló kihívások is, mint például a hazai hálózat intenzív fejlesztési igénye, az infrastrukturális és technológiai korlátok, valamint az egyre fokozódó minőségi elvárások és a szabályozási környezet szigorodása.  

 

Elektromobilitás kerekasztal-beszélgetés

Az elektromobilitás trendje a logisztikai szektort is elérte: a fenntartható fuvarozás, a zöld járművek megjelenése egyre nagyobb teret hódítanak az iparágban. Az egyik legújabb irányzat az elektromos hajtásláncok alkalmazása. A konferencián a cégek megvitatták, milyen perspektívát látnak az elektromobilitás terén, milyen jó gyakorlatokat alkalmaznak, továbbá bemutatták az elektromobilitás jegyében született közös projekteket és a fenntarthatóság terén tett konkrét vállalati lépéseket is.  

Tekintsd meg az eseményen készült videókat és tudj meg minden hasznos információt az újgenerációs szállítási formákról és logisztikai megoldásokról!