Ismerd meg törzsgárda tagjainkat! - Szilágyi Miklós

Ismerd meg törzsgárda tagjainkat! - Szilágyi Miklós
Minden út a Trans-Sped Kft.-hez vezet - Szilágyi Miklós immár csoportvezetőként támogatja a Trans-Sped Kft. munkáját, és mi büszkén állíthatjuk, hogy a nyíregyházi belföldes fuvarozási csoport a lehető legjobb kézbe került, hiszen tapasztalt kollégánk úgy ismeri cégünket, akár a tenyerét.

 

Tíz éve érkezett a vállalathoz. Miért éppen a Trans-Sped Kft.? 

Korábban is ezen a területen dolgoztam, és szerettem volna fuvarozással foglalkozni a továbbiakban is. Sosem fogom elfelejteni a napot, 2013. augusztus 1-én volt az első munkanapom a Trans-Sped-Papirusz Kft nevezetű cégnél, amely az elmúlt években olvadt be a Trans-Sped Kft.-be. Hogy miért jelentkeztem ide? Mert már édesapám is itt dolgozott, és általa betekintést nyertem a cég életébe, tudtam, hogy ez egy stabil vállalat, amely jó körülményeket biztosít, ezért az első adandó alkalommal beadtam a pályázatomat, és legnagyobb örömömre felvettek a vállalathoz.  

 

Határozottan tudta, hogy itt akar dolgozni. Végül mégis jelentkezett máshová is. Meggondolta magát? 

Szó sincs erről! A főiskola alatt is tudatosan építettem a cégnél a karrierem, a szakmai gyakorlatot is itt teljesítettem. Viszont amikor megszereztem a diplomát és állást kerestem, akkor nem volt nyitott pozíció a cégnél, ezért máshol kezdtem a pályafutásom. Majd, amikor megtudtam, hogy a Trans-Sped-Papirusz Kft-hez keresnek fuvarszervező munkatársat, átjöttem. De nem bántam meg ezt a kitérőt, ugyanis az előző munkahelyen elegendő tapasztalatot szereztem ahhoz, hogy a Trans-Sped-nél magabiztosabban kezdjem a munkát.  

 

Eltelt több, mint egy évtized. Mi a helyzet a jövővel? 

Ezt csak a jó Isten tudhatja, amit én tudok, hogy még sokáig szeretnék itt dolgozni, hiszen jól érzem magam, megtaláltam a számításaimat, és közben valóra vált a gyermekkori álmom. Amióta az eszemet tudom vonzott a fuvarozás, és ma boldog vagyok, hogy ezzel keresem a kenyeremet. Eszem ágában sincsen új munkahelyet keresni. Ha elégedett velem a vezetőség, akkor még sokáig szeretnék itt dolgozni. 

 

Gyakran felmerül, hogy a pályakezdő munkavállalók helyzete sokkal nehezebb. Messze nem olyan lelkesek, mint Ön. Mit gondol, mire lenne szükség annak érdekében, hogy a fiatalokban kialakuljon a lojalitás? 

Ez egy nagyon komplex kérdés. Úgy gondolom, hogy a vállalat számos módon támogatja a pályakezdőket a beilleszkedésben. Többek között bevezették a folyamatelemzést, amely megkönnyíti a tanulást, ennek a segítségével minden új kolléga tudja, hogy mi mi után következik, illetve, hogy kihez lehet fordulni a különböző kérdésekkel. Nem beszélve arról, hogy sok kolléga vállalja a fiatalok mentorálását, ami egy remek lehetőség a tapasztalatlan munkavállalók számára. Emlékszem, hogy én is sok támogatást kaptam az első időszakban. Vagyis a cég megtesz mindent, hogy a fiatalok szívesen maradjanak, de ezt a fiataloknak is akarni kell. Ezt a saját példámból tudom, mert én igenis itt akartam karriert építeni. 

 

Mire a legbüszkébb? 

A legnagyobb sikerem egyértelműen az előléptetés. 2021. áprilisában a Trans-Sped-Papirusz Kft beolvadt a Trans-Sped Kft.-be és teljesértékű partnere lett az anyacégnek, ami egy nagyon jó hír volt, viszont nem tudtuk, hogy miben lesz más a munka, vagy hogyan fog tovább működni a csoport. Ekkor az egykori és az új feletteseim is úgy gondolták, hogy alkalmas lennék a csoportvezetésre, majd felajánlották számomra ezt a pozíciót, amelyet büszkén fogadtam.  

 

Mindig jó olyan emberekkel beszélgetni, akiknél félig tele a pohár. Mi motiválja a mindennapokban? 

Fuvarszervezőként dolgozom, mindennap más és más megoldandó problémákkal találkozom, és elégedettséggel tölt el, amikor gördülékenyen tudom végrehajtani a megoldást. Ez motivál a mindennapokban, és erre óriási szükség van, ugyanis Nyíregyházán tizennyolc jármű műszaki karbantartásért is felelek, ami azt jelenti, hogy ha lerobban egy autó vagy esetleg más probléma történik, akkor engem hívnak a sofőrök, és bizony az autókkal nemcsak munkaidőben történik meghibásodás, hanem kora reggel és késő este is, én pedig mindig startra készen állok, hogy segítsek elhárítani a fennakadást.