Ismerd meg törzsgárda tagjainkat! - Kopcsik Edit

Ismerd meg törzsgárda tagjainkat! - Kopcsik Edit
A lojalitás nem alakul ki magától Kopcsik Edit egyike azoknak a munkatársainknak, aki több, mint három évtizede erősíti a vállalatot. Több osztályt is jól ismer, és harmincöt év munkaviszony után is motiváltan lép be minden reggel az ajtón, hogy támogassa a minőségirányítást. Következzen Edit kolléganőnk különleges története!

 

Miért választottad egykor a Trans-Sped Kft.-t? 

 

Valójában a Trans-Sped Kft. jogelődjénél kezdtem a munkát. Hogy miért éppen itt? A válasz egyszerű, nem sikerült az egyetemi felvételim, tehát nem vettek fel egyetemre, ezért egy állásra volt szükségem. Így kerültem a Tiszai Vegyi Kombinát raktárába, és így kezdtem el dolgozni a logisztika területén. Később azonban több képzést is teljesítettem a munka mellett, amelyekre nagyon büszke vagyok, mert egy teljes állás mellett sosem egyszerű a tanulás. 

 

Igazán kitartó ember vagy! Ennyi idő alatt sosem vágytál valami másra, nem hiányzott a változatosság? 

 

Nem hiányzott! De nem azért, mert én egy monotonitástűrő ember vagyok, hanem mert valójában igenis változatos munkám van. Engem nem úgy kell elképzelni, mint aki leült egy székbe harmincöt éve, és azóta ott ül. Számos munkakörben dolgoztam az elmúlt évtizedekben, a legegyszerűbbtől a bonyolultabbakig, miközben a helyszínek is változtak. Elvégre egy fejlődő cégről beszélünk, ahol mindig alakulnak a dolgok, és minden új feladatnak megvan a maga sajátossága. Tehát köszönöm, számomra elég változatos az a munka, amelyet a Trans-Sped Kft. kínál. 

 

Sok érkező és távozó kollégával találkoztál, vannak köztük jó és kevésbé jó esetek. Mit gondolsz, mi a lojalitás kulcsa? 

 

Saját elhatározásból senki sem lesz lojális egy céghez, ehhez a vállalatnak is kell felkínálni valamit. Ahol a körülmények jók, a munkatársak és a vezetők odafigyelnek egymásra, segítik egymás munkáját, ott szívesen maradnak az emberek. Egy ilyen a csapattal szemben érdemes lojálisnak lenni, szerencsésnek érzem magam, hogy egy ilyen csapat része vagyok! 

 

Bizonyára elgondolkodtál már azon, hogy vajon milyen lett volna máshol dolgozni. 

 

Igen, talán voltak mélypontok, amikor felmerült ez az opció, de elvetettem, már csak azért is, mert sosem tudnám itthagyni magamtól a kollégáimat. Hogy miattam kelljen többet dolgozni valakinek? Erről szó sem lehet! 

 

Mire vagy a legbüszkébb az itt töltött évek alatt? 

 

Az első feladatra, amit a minőségirányítás tagjaként csináltam. Tudni kell, hogy a tiszaújvárosi divíziót 2004-ben létesítették, én pedig 2007-ben érkeztem ide a raktározásról. Az akkori felettesem arra kért, hogy készítsek egy elégedettségi kérdőívet, mondván jó lenne felmérni, hogy mit gondolnak a kollégák a munkakörülményekről. Mivel ezt megelőzően operációt végeztem, teljesen más feladatot, nagy kihívást jelentett számomra ez a megbízás, amit végül jól teljesítettem. Sikerült feltárni a problémákat és felismerni mindazt, ami valóban jól működik. Ami ennél is nagyobb büszkeséggel tölt el, hogy a felmérés után bevezetésre kerültek olyan módosítások, amelyek után valóban elégedettebbek voltak a munkatársak. Erre mindig szívesen emlékszem vissza. Ez a feladat motivált arra is, higgyek magamban, és merjem az addig ismeretlen területeket is megismerni, hogy jobban megismerhessem a céget és átlássam a működését.